Do You Green by g=9.8 och tallfiberviscose

Designer och grundare

Märket Do You Green by g=9.8, lika "eko" som chict, grundades av fransyskan Sophie Young 2005. Estetik och ekologi ligger henne varmt om hjärtat. Hennes design är enkel, skärningen perfekt och tillverkningen noggrann. Stilen är lika komfortabel som glamorös. Den tidlösa designen står emot dagens "frenetiska" modetempo, men förnyas med några komplementära modeller och färger varje säsong.

 

En unik, förnyelsebar råvara och genomtänkt tillverkning

Det är svårt att förstå, men den underbart mjuka tallfiberviscosen tillverkas faktiskt av tallens grenar. För att lämna så litet avtryck som möjligt i vår miljö används grenar från tallar vars stammar avverkats för annan användning. Genom en speciell process i ett helt slutet system omvandlas den hårda tallfibern till mjuk ullfiber att väva tyg av. Tyget tillverkas och färgas med giftfria färger i Frankrike. För att kunna hålla en rimlig prisnivå, sys plaggen upp i Tunisien. Att valet föll just på Tunisien förklarar Sophie Young med den relativa närheten, vilket minimerar transporterna och därmed koldioxidutsläppen som de förorsakar. Transporten sker med båt mellan Frankrike och Tunisien. Samarbetet med den tunisiska fabriken är tätt och grundaren av g=9.8 besöker den ofta och regelbundet, hon försäkrar att arbetsförhållandena där är mycket goda.

 

Inte bara förförande och miljövänligt

Plaggen från g=9.8 är naturligt sensuella och sammetslena, men har så många fler fördelar också:

  • Superskön design och enkel skötsel
  • Tvättas i maskin på 30-40 grader
  • Strykning är inte nödvändigt (bara om man vill ytterligare framhäva tygets glans)
  • Ska inte tumlas
  • Behåller färg och form tvätt efter tvätt.
  • Miljövänliga, men med överkomliga priser. Inga plagg över 700 kr.

Tyget är ÖKO-tex certifierat std. 100, vilket garanterar en ren produkt mot din hud, utan kemiska rester från tillverkning och färgning.

 

Genomsyrat eko-tänk

Etiketterna i plaggen, i form av små granar, klipps ut ur resttyger från tillverkningen. Pappetiketterna på plaggen kan återanvändas som bagageetiketter när du är ute och reser.

 

G=9.8 är en formel för gravitationskraften (g=9.8 m/s²), en inbjudan att ta bättre hand om vår jord.