Vackert, skönt och alltid med omtanke om miljön

Våra varumärken har tre saker gemensamt; vacker design, skön passform och tillverkade med naturens bästa i åtanke. I övrigt är det mycket som skiljer dem åt, en del romantiska, andra sensuella eller bara vackra i sin enkelhet. För oss är det viktigt att det finns något för alla. Vi vill ju att så många som möjligt ska välja ekologiskt hållbara alternativ. Ju fler som gör det, desto större blir nyttan för vår miljö! Produkterna finns att köpa i vår web-shop. En kort presentation av våra varumärken hittar du här:

Vackert sensuella underkläder för dig som är gravid eller ammar. Givetvis av högsta kvalitet och sydda för bästa komfort och passform. Designade av franska Agnès Stoclet, en specialist på färg och form med sinne för minsta detalj. Hela serien är sydd i öko-tex certifierad ekologisk (GOTS) bomull. Här kan du läsa mer om Aniélina.

Albero - ungt och modernt i ekologisk bomull

Albero är ett tyskt märke, som tillverkar sköna, moderna bomullsunderkläder för dam och herr i Turkiet. All deras bomull är certifierat ekologisk (kBA) och man både syr upp och tillverkar tyget i Turkiet, vilket minimerar miljöpåverkande transporter. Endast GOTS-godkända färger används. Ett skönt och tryggt alternativ i ung design till rimliga priser. 

Braintree - sköna  strumpor och underkläder i fina mönster och färger

Brittiska Braintree är ett oberoende modeföretag med en enkel filosofi: att designa och tillverka vackert, tidlöst mode och samtidigt värna om miljön. Företaget, som startades i mitten av 90-talet, har från starten alltid använt olika eko-fibrer, för att producera prisvärda plagg. Alltid etiskt korrekt producerat och med miljöaspekten i åtanke. Hos Ecolyxica hittar du främst Braintrees underkläder, strumpor och lite "lounch wear".

Carriwell - behagligt, stretchigt och ekologiskt för mammor

Carriwell är ett väl etablerat "mamma"-varumärke, välkänt för sina sköna och praktiska underkläder för dig som ammar eller är gravid. Deras bh:ar i ekologisk bomull formar bysten på ett snyggt och bekvämt sätt och andas skönt. Finns även matchande trosor!

Do You Green by g=9.8 - sensuell stilren design i sidenlikt material

Franska Do You Green designar stilrena, sidenlena plagg med underbart fall. Tyget tillverkas i Frankrike och råvaran är: tallfiber! Man använder de grenar som rensas bort vid avverkning för virke etc! Tyget färgas med  ÖKO-tex std. 100-godkända färger. Fantastiskt mjuka underkläder prydda med äkta fransk spets, modernt och romantiskt/sensuellt på samma gång! Dessutom sköna linnen, nattlinnen och t-shirts med fantastiskt fall.  Läs mer här om Do You Green och tallfiberviscose.

Franska märket Peau Ethique startades 2004 och har sedan dess belönats med flera franska utmärkelser för sitt aktiva arbete med enbart etiskt tillverkade underkläder. För dem är det en självklarhet att alltid måna om rättvisa arbetsförhållanden i hela produktionskedjan, från odling till färdig produkt. Peau Ethique värnar dock inte bara etisk tillverkning, utan också miljön. All bomull de använder är ekologisk och GOTS-certifierad. Med nya serien Sublime går de från mer standardunderkläder till snygga, sexiga och mycket sköna underkläder.

Swegmark - svensk design, tillverkat i Europa

Swegmark är ett svenskt varumärke, väldigt uppskattat för sina modeller för storbystade. Extra breda axelband, stadiga tyger och alltigenom genomtänkt design för dig som behöver en bh med ordentligt stöd. Deras ekologiska sortiment är Fairtrade-certifierat, samt av ÖKO-tex standard 100.

Who Made Your Pants kombinerar socialt entreprenörsskap med återvinning. Sedan 2008 anställer de invandrarkvinnor i Southampton och hjälper dem med utbildning och en arbetssituation anpassad till kvinnornas förutsättningar. I sin produktion använder Who Made Your Pants spilltyger från den konventionella modeindustrin. Tyg som annars skulle ha hamnat på soptippen, återvinning som gagnar vår miljö!

Underkläder som är snygga, sköna och miljövänliga!